Introductie & adoptie Office 365 voor KLM – Air France

9 april 2019

KLM – Air France heeft Office 365 geïntroduceerd. Orangehill is gevraagd om medewerkers aan de hand van een aantal inspiratiesessies kennis en vooral ervaringen uit de praktijk op te laten doen in het dagelijks gebruik van Office 365. De afdeling IT en de afdeling Finance hebben de inspiratiesessie inmiddels gehad.  

De lancering van Office 365 was een spectaculair evenement. Met een popband waarvan de leden één voor één opkwamen werd geduid dat samenwerken niet alleen gaat over samen bij één bedrijf werken maar dat je elkaar (online) op moet zoeken om tot effectieve online samenwerking te komen met Office 365 Apps. Ook in de aansluitende presentatie werd telkens de nadruk gelegd op de vele mogelijkheden die Office 365 gebruikers biedt om online samen te werken.

Er werd aan de aanwezigen getoond hoe je gelijktijdig kunt werken in bestanden zoals PowerPoint, Word, Excel, hoe Planner een  instrument kan zijn om grip te krijgen op projecten, hoe Forms met prachtige nieuwsbrieven je kan helpen je doelgroepen betrokken te houden, hoe OneNote je nieuwe en krachtige online notitieblok wordt, Delve je het eigen profiel aan laat passen en vooral hoe Microsoft Teams je kan helpen samenwerking naar een ongekend hoog niveau te tillen.

Aan de hand van verschillende praktijkcases werd de effectieve inzet van de verschillende Office 365 Apps en de samenhang daartussen aangetoond. Na de plenaire sessies waarin veel vragen werden gesteld en er werd gekeken naar hoe Apps het werk kunnen vergemakkelijken, gingen de groepen uiteen om in verschillende workshops individueel gekozen Apps beter te leren kennen. De sessie waren een succes en krijgen navolging bij meerdere afdelingen van KLM – Air France. 

Meer informatie? Aarzel niet ons te bellen of te mailen! Telefoon 020 820 1730 of stuur een mail via ons contactformulier

Share This