Nieuw portaal Kenniscentrum Koffie & Gezondheid

1 augustus 2018

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid, K&G wil met de nieuwe website volop inzetten op het aantrekken en daarmee informeren van website bezoekers. De bezoeker ziet op de site een mix van Nederlandse actualiteit en wetenschap en kan doorklikken naar achtergrondinformatie, video’s en infographics.

De compacte informatie op de Nederlandse K&G site wordt aangevuld met de mogelijkheid door te klikken naar het volledige artikel op de Engelse Coffee & Health, C&H website, Hier staat ook veel informatie die is aangevuld met¬†achtergrondinformatie, video’s en infographics. Het WordPress CMS is gezien de doelstellingen voor de K&G website een geschiktere oplossing dan het huidige Joomla! CMS. Doorslaggevend voor K&G bij de keuze voor WordPress was het gemakkelijk en overzichtelijk beheer dat dit CMS biedt en de eenvoud van het zelf kunnen toevoegen en actualiseren van content.

Vindbaarheid centraal

Goede SEO en dus vindbaarheid van de website is een belangrijke voorwaarde voor K&G. Dit moet op het hoogste niveau zijn. K&G is immers een kenniscentrum en het verspreiden van betrouwbare informatie over koffie en gezondheid staat daarin centraal. Alle activiteiten die met vindbaarheid samenhangen zoals goede teksten, goede opmaak, nette code, tagging,. etc. worden meegenomen in het website project.

Het kost hierdoor door de extra aandacht voor vindbaarheid initieel iets meer tijd om de site te bouwen maar K&G zal deze investering dubbel en dwars terugverdienen. Door de betere positionering zullen er ook meer en beter gekwalificeerde bezoekers de site bezoeken die – door de geheel vernieuwde site – ook beter zullen vinden wat zij zoeken. De initieel langere productietijd wordt ook terugverdiend door eenvoudiger onderhoud dat het gebruikersvriendelijke WordPress beheerders biedt.

Meer informatie? Aarzel niet ons te bellen of te mailen! Telefoon 020 820 1730 of stuur een mail via ons contactformulier.

 

Share This