Geynwijs Nieuwegein vernieuwd – Digivers

5 april 2017

Geynwijs Nieuwegein vernieuwd

De gemeente Nieuwegein is een van de eerste gemeenten die startte met Digivers Verwijsgids als basis voor Geynwijs, de Sociale Kaart Nieuwegein. De ervaringen die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan met de door ons ontwikkelde sociale kaart zijn verwerkt in een geheel vernieuwde versie van Geynwijs. Deze nieuwe versie is begin april gelanceerd door wethouder Hans Adriani (o.a. Volksgezondheid en Welzijn).

 

Het resultaat van alle inspanningen zie je hier: www.geynwijs.nl. Gemeente Nieuwegein heeft voor het vernieuwde Geynwijs veel aandacht besteed aan de inhoud van de sociale kaart. Naast organisaties en hun aanbod zijn ook honderden onderwerpen opgenomen met per onderwerp generiek aanbod. De bezoeker van Geynwijs kiest voor het gewenste generieke aanbod en ziet vervolgens welke aanbieders hier oplossingen voor hebben. De Geynwijs-teksten ondersteunen de bezoeker bij het maken van de juiste keuze.

Met de vernieuwing van www.geynwijs.nl is de site toegankelijker en gebruiksvriendelijker geworden. De zoekfunctie is verbeterd, de teksten zijn geschreven in duidelijke taal en de presentatie is overzichtelijker. De nieuwe site is tot stand gekomen door de samenwerking tussen een gebruikerspanel, professionals, Geynwijs, de bibliotheek en de gemeente. Hiermee is het een site op maat geworden, gericht op Nieuwegein.

Ook Digivers Verwijsgids zelf heeft een forseĀ  transformatie ondergaan waardoor Nieuwegein nu ook gebruik kan maken van de nieuwe Digivers functies. Een van de meest zichtbare, nieuwe functionaliteiten is de mogelijkheid te filteren op ‘Toegankelijk voor iedereen’ of ‘Alleen met verwijzing’. Verder is het zoekresultaat nu ‘van licht naar zwaar’ gesorteerd. Hierbij wordt de bezoeker eerst oplossingen in het voorliggend veld getoond.

Meer informatie? Aarzel niet ons te bellen of te mailen! Telefoon 020 820 1730 of info@digivers.nl.

Share This