Digivers voor Sociale Kaart Rotterdam

19 februari 2018

De nieuwe sociale kaart van Rotterdam is live: www.socialekaartrotterdam.nl. Digivers Verwijsgids vormt de basis van de nieuwe gemeentelijke sociale kaart. Na een periode van voorbereiden, vullen en uitvoerig testen is de site recent gelanceerd.

Rotterdam biedt met de sociale kaart een gedetailleerd overzicht van organisaties en hun aanbod in de gemeente. Bezoekers kunnen met de filter- en sorteringsmogelijkheden die Digivers Verwijsgids de Rotterdamse sociale kaart biedt, precies aangeven naar wat, waar, wie zij zoeken.

Rotterdam hanteert richting regionale, maatschappelijke organisaties een actief uitnodigingsbeleid om aan te sluiten op sociale kaart. Verschillende initiatieven hebben zich gemeld met interesse om aan te sluiten en daarmee de Rotterdamse sociale kaart als bron in te zetten voor weer nieuwe professionals- en publiekstoepassingen. De investering van Rotterdam in de nieuwe Digivers Sociale Kaart krijgt hierdoor veel meer rendement en waarde voor de gemeente en voor maatschappelijke organisaties in de regio.

Nieuwe deelnemers

Naast Rotterdam zijn ook de gemeente Den Haag, Westland en Leidschendam-Voorburg (het Sociaal Servicepunt) gestart met Digivers. Gegevens uit deze sociale kaart bronnen worden onderling gedeeld. Ook zijn er voor alle deelnemers ondersteuningsteksten beschikbaar. Gemaakt voor en door de deelnemende gemeenten. Ook deze worden onderling gedeeld.

Meer informatie? Aarzel niet ons te bellen of te mailen! Telefoon 020 820 1730 of info@digivers.nl

Share This